OM OSS OCH VÅR GÅRD

Hos oss på Mäjsta gård samexisterar glatt lamm, natur, härodlad mat och människor sedan flera århundraden.För 15 år sedan bestämde vi oss för att lämna Storstadslivet och karriärerna i Stockholm för att ta över vår släktgård i Mäjsta by, Örebro, och skapa ett nytt sätt att leva i samklang med naturen och våra barn. Det har vi inte ångrat en dag. 

Idag driver vi Mäjsta gård som ligger i den lilla pittoreska "Astrid Lindgren byn" Mäjsta (som ligger 15 min från Örebros pulserande storstadsliv). På gården har vi  härodling av gröda till våra lamm såsom gräs, havre och korn. Runt gården finns hagar och stallar till fåren vintertid. På gården har vi även ett Bed & breakfast torp från 1700-talet där du kan komma och bo och om du vill vara med en stund och utfodra får/lamm eller kanske bara flaskmata några lamm som behöver lite extra omsorg - du väljer själv vad du vill göra eller bara njuta av omgivningarna.

GRÄSBETAT LAMMKÖTT

Våra lamm växter upp med sina mammor och går hela sina liv ute på beten vid Hjälmarens stränder bland ekar och betar frodiga örter, saftigt gräs och annat gott de hittar. Det var faktiskt så vi började med lamm - naturvårdsverket hade klassat våra marker som  unika och de ville att vi  betade dem för att de skulle bevaras för framtiden. Nu är det en härlig samklang mellan natur och djur.

Hos oss går får och lamm ute på bete så länge gräset växer. På så sätt hjälper de till att hålla landskapen vackra och öppna. Och det gör i sin tur att blommor, fåglar och insekter kan leva gott och ökar den biologiska mångfalden och så håller de naturligtvis landskapet öppet vilket gör att det är precis sådär vackert som vi minns det från när vi var små:).

Det finns många fördelar med gräsbetat lammkött. Våra djur lever under ursprungliga förhållanden, de betar fritt och äter det som de är gjorda för: gräs, klöver, maskrosor, blad, buskar och örter. Detta gör att de växer upp långsamt och köttet hinner utveckla en rik och mild smak, samtidigt som det blir välmarmorerat och därför naturligt mört. 

HÄRPRODUCERAD MAT

Vi vill att våra produkter skall vara härproducerade, därför odlar vi vårt eget foder och hanterar det varsamt, vi låter dem beta på våra egna marker där vi vet att inga onödiga bekämpningsmedel används och naturligtivis gör vi all styckning av lamm och produktion av charkvaror (korv, rökta lammbogar etc) hos en av sveriges bästa scharkuterister Carlströms som ligger i vårt närområde - allt för att säkra att du får enriktigt härproducerad mat.

majsta

hitta till oss

Mäjsta gård & Handel

Mäjsta 217
705 96  GLANSHAMMAR/ÖREBRO
SVERIGE

TEL: 0739-887 887
MAIL: info@majstalamm.com
www.majstalamm.com